... avagy én hogyan viszek színt a hétköznapokba.
"Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk." (Simone Weil)

2013. július 8.

Kicsi zöld kincsem

Sok-sok évvel ezelőtt vettem egy fiola golden lined aqua delica-t, nagyon megtetszett a boltban, de itthon bármihez tettem, valahogy sehogy sem passzolt. Majd évekkel később egy karácsonyi tombolán nyertem ezt a dobozkát és azonnal tudtam, hogy az első, amivel kezdek is valamit, a chrysolit opál ovális kaboson lesz. De teltek a hónapok és hozzájuk sem nyúltam, egészen most hétvégéig. tegnap azzal a szándékkal ültem le az asztalomhoz, hogy rendet teszek rajta. Kezembe került a delica, aztán eszembe jutott az ovál, egymáshoz tettem őket és láss csodát! Csak reménykedni tudtam benne, hogy ma napfénynél ugyanúgy tetszik majd a párosítás. Azt kell mondjam, minden várakozásomat felülmúlta :)


Viszont nagyon bosszús vagyok. Igen, amikor kezdtem fűzni, bizonyos tanfolyamokon láttam, hogy a rivolik hátulját színtelen körömlakkal kenik le. Nem is értettem, míg be nem következett nálam is, hogy fűzés közben megkopott a hátsó felület. Időnként megfeledkezem róla (mint most is) és egy napos viselés után már látszik a hiányosság. Persze, még befedhetem a teljes hátsó részt, de akkor is ... mégis hogyan lehetséges, hogy a drága Swarovski gyár a csodás csiszolás mellett képtelen olyan bevonatot is kitalálni, ami bírja a gyűrődést? Grrrr!

Jó éjt mindenkinek!
Ildi

9 megjegyzés:

 1. Hűha, köszi a tippet! Nekem is már akadt gondom a kopással, de ez még nem jutott eszembe :)

  VálaszTörlés
 2. Csodaszép lett! Tökéletes a színek harmóniája! Köszönöm a jó tanácsot a rivolira vonatkozóan!

  VálaszTörlés
 3. Meg mindig bedolgozhatod a hatuljat a kabosonnak talan.Kar lenne ha tonkremenne ,mert fantasztikusan szep gyuru

  VálaszTörlés
 4. Hát ez a kopásos dolog még nem fordult elő, de köszönöm, hogy megemlítetted. agyürü fenséges és káprázatos, érdemes volt várni rá.

  VálaszTörlés

Köszönöm, ha elmondod a véleményed!